Leerlingenvereniging AGB

De Arnhemse Gymnasiasten Bond is de leerlingenvereniging van het Stedelijk Gymnasium Arnhem. De vereniging werd in 1908 opgericht en stelt zich ten doel: een vriendschappelijke verhouding tussen de leden te kweken en de algemene ontwikkeling van haar leden te bevorderen.

Leerlingenvereniging AGB - 1

Alle leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Arnhem worden automatisch lid van de AGB. De AGB wordt - binnen door de school gestelde grenzen - bestuurd door leerlingen. Aan het begin van ieder schooljaar schrijft het zittende bestuur verkiezingen uit en stelt daarbij een nieuw bestuur kandidaat. In de verkiezingsstrijd nemen één of meer ‘opposities’ het op tegen dit voorgestelde bestuur.

Leerlingenvereniging AGB - 2

De AGB organiseert feesten, filmvoorstellingen, sporttoernooien, excursies, concerten, het kerstgala en een culturele avond. Het bestuur probeert door het samenstellen van een zo gevarieerd mogelijk programma (ook door het organiseren van speciale junior-activiteiten) de bond voor alle leerlingen aantrekkelijk te maken. Wie actief wil zijn in de vereniging kan zich opgeven voor één van de subcommissies van de bond.