Schoolband Aqsaqal

De band Aqsaqal (Turks voor ‘witte baard’ of ‘wijze man’) is in 2013 opgericht. Er was behoefte aan een schoolband binnen het Stedelijk Gymnasium Arnhem. Al snel bleek dat het geen normale schoolband zou worden, maar een verzameling supertalentjes, waarvan een aantal al een vooropleiding aan het conservatorium volgt.

Aan het einde van het schooljaar 2016-2017 heeft Aqsaqal een laatste optreden verzorgd in Luxor. Het was een fantastisch concert.

Dit schooljaar starten we op het SGA met mogelijk twee nieuwe bands. Aldert Boer zal de begeleiding van deze bands voor zijn rekening nemen. Uiteraard zijn we heel benieuwd naar de samenstelling en natuurlijk naar de sound van deze nieuwe bands.

 

Schoolband Aqsaqal - 1

Na een wervelend optreden in een stomend Luxor Live is het duidelijk geworden dat deze band de schoolmuren van het SGA is ontgroeid. De tijd is gekomen om de vleugels te spreiden en ook naam te gaan maken buiten de schoolmuren. Dit 14-koppig gezelschap (van 13 t/m 18 jaar), inclusief blazerssectie brengt een aanstekelijke mix van funk, soul en rock ten gehore, waarbij het moeilijk is om stil te blijven staan. Komt dat zien!

Meer Aqsaqal? De schoolband Aqsaqal treedt regelmatig op in Arnhem en omstreken.