Schoolorkest Euterpe

Eén van de vele leuke dingen van het Stedelijk Gymnasium Arnhem is het schoolorkest Euterpe! Het orkest bestaat nu uit ongeveer 20 leden en wordt gedirigeerd door Antoine Janssen. Alle leerlingen kunnen meedoen met Euterpe. De dirigent schrijft voor iedereen een passende partij! Zelfs als je nog geen instument bespeelt, bedenkt hij iets voor je. Alleen pianisten hebben we niet meer nodig. Van november tot april repeteren we elke dinsdag van 14.15 tot 15.45 uur in lokaal A0.

Schoolorkest Euterpe - 1

Behalve repeteren doen we nog veel meer leuke dingen! Elk jaar staan er een paar vaste punten op het programma:

Een uitwisseling met Expressivo, het schoolorkest van het Otto-Hahn-Gymnasium uit Dinslaken (Duitsland). Tijdens deze uitwisseling wordt er door beide orkesten drie dagen samen geoefend en op de laatste avond van de uitwisseling is er een concert. Het ene jaar gaan wij naar Duitsland, het andere jaar komen zij hier.

Het Orkestival. Dit is een festival samen met andere schoolorkesten van gymnasia uit Nederland en vindt plaats in de Grote Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Het Keerweerconcert. Een optreden samen met een of meerdere oud-leerlingen en met zesdeklassers die voor het laatste jaar op het SGA zitten.

We sluiten het jaar af met een gezellige barbecue. Kom snel kijken of meedoen met een repetitie!

Heb je vragen, stuur een e-mail naar schoolorkest.euterpe@gmail.com.

Schoolorkest Euterpe - 2