Next Generation Science

Gedurende 10 dagen  volgen 12 leerlingen van het SGA lessen op de Park View School (PVS) in Chester-Le-Street (Durham) in het kader van een internationale Béta-uitwisseling. Tijdens de uitwisseling is er naast een cultureel programma en sociale activiteiten veel aandacht  voor Béta-vakken in de vorm van oppervlaktewateronderzoek, genetica, bioinformatica en ICT/robotica.

Next Generation Science - 1

De leerlingen brengen o.a. een bezoek aan Beamish (the living museum of the North)  en hebben een workshop moleculaire biologie op het Centre for Life in NewCastle. De leerlingen reizen met de DFDS ferry IJmuiden - Newcastle en verblijven bij gastoudergezinnen van wie zoon of dochter ook deelneemt aan het uitwisselingsprogramma. Deze uitwisseling is mogelijk dankzij een subsidie vanuit Commenius en het Europees Platform.