Excursieprogramma klas 4

Amsterdam

In november brengen alle leerlingen van klas 4 een bezoek aan Amsterdam. Op het programma van deze klassieke excursie staat een bezoek aan het Paleis op de Dam en een bezoek aan het Grachtenhuismuseum aan de Herengracht.

Talenreizen

De leerlingen in klas 4 kunnen kiezen naar welke stad zij in maart willen afreizen. De leerlingen kunnen naar Berlijn, Parijs, Londen of naar Salamanca.

De leerlingen verblijven in gastgezinnen zij volgen lessen in de taal van het land en leren de cultuur van het desbetreffende land kennen.

Parijs

Uitwisseling NGS

Its about bringing students and teachers from the Netherlands and the UK together to learn about science and about each other, in the hope that sparks of inspiration will fly and lasting relationships will be formed. Schools taking part are Stedelijk Gymnasium Arnhem in the Netherlands and Park View School from Durham – UK. Funding is provided throught the EU Comenius Program.
The exchange involves ten days in the UK and ten days in The Netherlands, staying at the family home.  During those ten days, you will be doing a Science programme, and get to know the area and the country. You will be staying with your host family.

NGS

Excursie aardrijkskunde

De leerlingen bezoeken in september twee agrarische bedrijven. Dit is onderdeel in een lessenreeks waarin de leerlingen zich gaan verdiepen in een aantal thema's die belangrijk zijn voor een agrarisch bedrijf. Zij moeten daar ook een verslag van maken en een presentatie over geven in de klas.

Excursie tekenen

De vierdeklassers die het vak tekenen hebben gekozen, bezoeken in februari met hun docent Museum Arnhem.  Leerlingen krijgen uitgebreid instructies over de vaste collectie en hoe de leerlingen daarbij motiverende lesbrieven kunnen ontwikkelen voor onze eersteklassers. De weken erna zullen de leerlingen zich bezig houden met de ontwikkeling en vormgeving van deze lesbrieven. De eerste klassen gaan in maart/ april naar Museum Arnhem en zullen deze opdrachten dan ook echt gaan uitvoeren.

4-VWO dag universiteit Nijmegen

In mei worden onze vierdeklassers ontvangen door de Radboud Universiteit Nijmegen. De universiteit biedt jaarlijks een 4-VWO-programma aan. De leerlingen worden door studenten ontvangen, krijgen een korte rondleiding op de campus en volgen twee verschillende colleges passend bij het profiel van de leerling, waarvoor ze zich op school hebben kunnen inschrijven.  Voor veel leerlingen is het de eerste kennismaking met een universiteit. We maken het dan ook tot startpunt van het studiekeuze-programma dat doorloopt tot in klas 6. In een tweetal mentorlessen in april zal het studiekeuze-programma Qompas worden geïntroduceerd. Dit digitale programma volgt de leerling tot het maken van de definitieve studiekeuze en kan door ouders thuis worden ingezien.

• ma 25 september
    • Herkansing SE-2

• di 26 september
    • Informatieavond ouder(s)/ verzorger(s) klas 4