Excursieprogramma klas 4

Amsterdam

In november brengen alle leerlingen van klas 4 een bezoek aan Amsterdam. Op het programma van deze excursie staatn onder andere een bezoek aan het Paleis op de Dam en voor de leerlingen met economie in hun pakket een bezoek aan de beurs van Berlage.

Talenreizen

De leerlingen in klas 4 kunnen kiezen naar welke stad zij in maart willen afreizen. De leerlingen kunnen naar Berlijn, Parijs, Londen of naar Salamanca.

De leerlingen verblijven in gastgezinnen zij volgen lessen in de taal van het land en leren de cultuur van het desbetreffende land kennen.

Parijs

Uitwisseling NGS

Next Generation Science (NGS) is a student exchange program and joint science project. The project has been successfully running for 10 years, funded by Erasmus+ (formerly Comenius). This year, Stedelijk Gymnasium Arnhem (Netherlands) and Lyceum of Keratea (Greece) will be working together on several environment- and robotics related projects.

The project involves twelve Dutch and twelve Greek students(at least 50% female students).

The goal of the project is to get more students interested in science (especially female students) and make students aware of environmental issues in their local community and globally. The project aims to show how industry and the community can work together to create a cleaner and safer environment, again by stressing the opportunities created by science by obtaining knowledge about analysis techniques (physics / chemistry) and equipment.

The secondary aim is to provide students with a greater cultural awareness and sense of a common European heritage.

NGS

Excursie aardrijkskunde

De leerlingen bezoeken in september twee agrarische bedrijven. Dit is onderdeel in een lessenreeks waarin de leerlingen zich gaan verdiepen in een aantal thema's die belangrijk zijn voor een agrarisch bedrijf. Zij moeten daar ook een verslag van maken en een presentatie over geven in de klas.

Excursie tekenen

De vierdeklassers die het vak tekenen hebben gekozen, bezoeken in februari met hun docent Museum Arnhem.  Leerlingen krijgen uitgebreid instructies over de vaste collectie en hoe de leerlingen daarbij motiverende lesbrieven kunnen ontwikkelen voor onze eersteklassers. De weken erna zullen de leerlingen zich bezig houden met de ontwikkeling en vormgeving van deze lesbrieven. De eerste klassen gaan in maart/ april naar Museum Arnhem en zullen deze opdrachten dan ook echt gaan uitvoeren.

4-VWO dag universiteit Nijmegen

In mei worden onze vierdeklassers ontvangen door de Radboud Universiteit Nijmegen. De universiteit biedt jaarlijks een 4-VWO-programma aan. De leerlingen worden door studenten ontvangen, krijgen een korte rondleiding op de campus en volgen twee verschillende colleges passend bij het profiel van de leerling, waarvoor ze zich op school hebben kunnen inschrijven.  Voor veel leerlingen is het de eerste kennismaking met een universiteit. We maken het dan ook tot startpunt van het studiekeuze-programma dat doorloopt tot in klas 6. In een tweetal mentorlessen in april zal het studiekeuze-programma Qompas worden geïntroduceerd. Dit digitale programma volgt de leerling tot het maken van de definitieve studiekeuze en kan door ouders thuis worden ingezien.

• ma 16 september
    • Herkansing SE-2

• di 17 september
    • Herkansing SE-2