• Welkom, op onze open dagen

Op vrijdag 8 februari (18:15 uur tot en met 21:00 uur) en zaterdag 9 februari (09:15 uur tot en met 13:00 uur) zijn groep 8 leerlingen samen met hun ouders van harte welkom op het SGA. Je kunt sfeer proeven, vragen stellen aan leerlingen en docenten, meedoen met lesjes en heel veel verschillende workshops. Luisteren naar de schoolbands, het schoolorkest, kijken naar de korte voorstellingen van de toneelverenigingen. Kortom tijdens deze dagen krijg je samen met je ouders een goede indruk van het SGA.

Opgeven voor deze  open dagen kan maar hoeft niet!

• Dag van de Literatuur

Woensdag 6 februari 2019 organiseert de vakgroep Nederlands voor de vierde keer de Dag van de Literatuur voor de leerlingen van klas 5 en 6. Tussen 12.00 uur en 16.30 uur wordt de school bezocht door de volgende schrijvers:
    Tjitske Jansen, die met haar dichtbundel Het moest maar eens gaan sneeuwen bekend werd, zorgt (samen met Ingmar Heytze en Esther Naomi Perquin) voor de poëzie op deze dag.

Hanna Bervoets (Ivanov) stelt in haar boeken altijd ethische vraagstukken van onze tijd aan de orde. Lieve Joris (Terug naar Neerpelt) schreef voor het eerst een prachtig relaas over haar familie.
    Ook jonge schrijvers als Jaap Robben (Zomervacht), Philip Huff (Niemand in de stad), Auke Hulst (in december verscheen: Zoeklicht op het gazon) en Raoul de Jong (De grootsheid van het al) maken hun opwachting.

Het avondprogramma wordt verzorgd door Ilja Leonard Pfeijffer, wiens nieuwe roman Grand Hotel Europa grote indruk maakt. Voor anderen was zijn naam en werk al bekend door La Superba of Peachez, een romance.

Wij nodigen met nadruk alle ouders, collega's en oud collega's uit voor dit slotonderdeel van de Dag van de Literatuur. Het avondprogramma begint om 19.30 uur en zal tot ongeveer 21:30 uur duren. Houd dus 6 februari vrij in de agenda! We hopen op een mooie Dag van de Literatuur.

• ma 21 januari
    • SE-4

19.00 uur Informatieavond voor ouders van leerlingen klas 4 betreffende Honours Programma

• di 22 januari