• Dag van de Franse taal

• Keratea

7 november is het zover! 12 leerlingen uit leerjaar 4 vertrekken naar Keratea voor een bèta uitwisseling met Griekse leerlingen.

Elektrochemie, robotica en oppervlaktewaterzuivering zijn een paar van de thema's waar de leerlingen zich samen met de Griekse leerlingen mee bezig gaan houden. Ook een bezoek aan de universiteit staat op het programma. Uiteraard bezoeken de leerlingen het oude en het nieuwe Athene. De leerlingen verblijven deze week thuis bij de Griekse leerlingen. In februari komen de Griekse leerlingen naar Nederland voor een tegenbezoek.

• Lezing Stefan van Langevelde

Toetsing in het voortgezet onderwijs

In het schooljaar 2017/2018 heeft Stefan met veertien gymnasia een actieonderzoek gedaan naar hoe toetsing het leerproces van de leerling meer kan bevorderen. Startpunt van het onderzoek is de constatering dat docenten, ouders en leerlingen veel waarde hechten aan cijfers en dat leerlingen van toets naar toets werken.

Stefan neemt u tijdens de lezing, georganiseerd door de oudervereniging, op  20 november mee in de uitkomsten van het onderzoek  en gaat met de bezoekers in gesprek over de manier waarop u als ouder(s)/ verzorger(s) de leerlingen kunt stimuleren en motiveren.

Aanvang:19:30 uur, inloop vanaf 19:00 uur

Locatie: aula van de school

• OCTOPLUS-masterclass

Ook dit schooljaar starten weer veel leerlingen met de masterclass voor vwo+ leerlingen genoemd OCTOPLUS-masterclass.

De OCTOPLUS-masterclass is bedoeld voor leerlingen uit groep 8 met een vwo+ niveau, die gemotiveerd zijn om lessen te volgen die aansluiten bij hun interesse en vaardigheden.

Voor meer informatie of vragen kan er via de mail octoplus@quadraam.nl contact opgenomen worden met:
    Rob Thuis (Stedelijk Gymnasium Arnhem)

• do 15 november
    • Leerlingen klas 5 met geschiedenis naar Bronbeek

• vr 16 november
    • AGB activiteit voor onderbouw

• di 20 november
    • 14:10-15:00 uur  informatiebijeenkomst honoursprogramma voor leerlingen klas 4

19:00 uur inloop, 19:30 uur start Algemene Leden Vergadering Oudervereniging, met lezing van Stefan van Langevelde