Van de basisschool
naar….

Het SGA!

Volg jij ook het spoor van Pegasus?

Ken je Pegasus al? Pegasus is een gevleugeld paard uit de Griekse mythologie.
Pegasus is het symbool van het Stedelijk Gymnasium Arnhem. Je ziet Pegasus op verschillende plekken in onze school vliegen. Ook vind je her en der hoefafdrukken, die gevormd worden door de Griekse letter omega Ω.

Pegasus werd getemd en bereden door de Griekse held Bellerophon. Samen overwinnen ze een vuurblazend monster met drie dierenkoppen, genaamd Chimaera. Daarnaast was Pegasus ook het paard van de dichters, die hij graag meenam op zijn rug naar de heuvel van de Muzen, de godinnen van kunst en wetenschap. Met een slag van zijn hoef maakte hij daar voor hen een bron van inspiratie. De dichters dronken daarvan en konden dan de meest prachtige gedichten maken.

Op het SGA is Pegasus het behulpzame paard dat de hele schooltijd met je meevliegt, verhalen maakt en inspiratie brengt. Volg het spoor van Pegasus en stijg boven jezelf uit!

Kennismaken

Nieuwsgierig geworden? We ontmoeten je graag!
Dat kan op verschillende momenten:

SGA Challenge Day
In november beleefden ruim 100 leerlingen uit groep 7 en 8 de eerste SGA Challenge Day. Zij hielden zich bezig met hersenkrakers en technische uitdagingen. Het was een groot succes!
Heb je de SGA Challenge Day in november gemist? Grijp je kans en laat je ook uitdagen. De tweede SGA Challenge Day is op 13 februari van 14:30-16:30.
Meld je aan via administratie@gymnasiumarnhem.nl

Een dag op het SGA
De beste manier om een schooldag het SGA te ervaren is om een dagje mee te lopen. Voel je welkom tijdens de meeloopdagen in februari/maart en ontdek of het SGA dé school voor jou is!
Meld je aan via administratie@gymnasiumarnhem.nl.

Aanmelden

Heb jij een vwo-advies en ben je nieuwsgierig en niet bang voor een uitdaging? Dan past het SGA bij jou!

Vul het toelatingsformulier klas 1 in en stuur het samen met het getekende Kopie Adviesformulier van de basisschool op naar de school via administratie@gymnasiumarnhem.nl. Of nog leuker, breng het formulier zelf even langs bij de administratie. Is er sprake van extra ondersteuning, kijk dan hier. Na 15 maart hoor je zo snel mogelijk of je bent toegelaten op het SGA.

Ben je toegelaten op het SGA dan ben je vast nieuwsgierig bij wie je in de klas komt. Op woensdag 3 juni 2020 ontmoet je je klasgenoten. Je ouders zijn ook van harte welkom op deze dag, de conrector van de onderbouw vertelt je ouders weer wat meer over het SGA. Op deze middag leer je je klasgenoten en de mentor door verschillende activiteiten beter kennen.

OCTOPLUS-masterclass

Zit je in groep 7 en ben je op zoek naar je extra uitdaging?

Voor gemotiveerde leerlingen met een VWO-niveau organiseren Stedelijk Gymnasium Arnhem, het Lorentz Lyceum en het Olympus College de OCTOPLUS-masterclass. Je maakt kennis met alle drie de scholen, waar je steeds een serie van 6 uitdagende lessen volgt. De lessen zijn in de periode van mei tot december op de donderdagmiddag.

Overleg met je juf/meester en je ouders als je aan de OCTOPLUS-masterclass wil meedoen. De aanmelding verloopt via de basisschool.
Klik hier voor meer info (pdf)